Jaroslav Krákora: Poslanec Šťastný nepřesně informuje veřejnost, e cigareta je cestou k eliminaci brutálních důsledků kouření tabáku

18.03.2014 13:31

 

 

„Vaping neboli užívání elektronické cigarety může být cestou k eliminaci brutálních důsledků kouření tabáku u závislých na nikotinu a poslanec Boris Šťastný nepřesně informuje veřejnost, když před vaporizéry varuje,“ uvedl dnes místopředseda Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Jaroslav Krákora (ČSSD).

Jaroslav Krákora
zvětšitJaroslav KrákoraZdroj: PSP ČR

„Absolutní zákaz kouření je nereálný, odborníci se shodují, že cestou k eliminaci negativních důsledků kouření je léčba nebo užívání elektronické cigarety,“ uvedl poslanec Jaroslav Krákora.

Důsledky inhalování par z vaporizérů, tzv. elektronických cigaret, jsou nesrovnatelně lehčí než při kouření tabáku a e-cigarety tak mohou významně snížit neblahé důsledky kouření na zdraví obyvatel, riziko pasivního kouření je zcela vyloučeno.

Podle českých odborníků mohou také pomoci kuřákům v odvykání kouření, zaznělo na včerejším semináři pro zákonodárce, který uspořádal Zdravotní výbor PSP ČR pod záštitou jeho místopředsedy Jaroslava Krákory a Svaz vapingu.

 

zdroj: https://zdravi.e15.cz/denni-zpravy/komentare/jaroslav-krakora-poslanec-stastny-nepresne-informuje-verejnost-e-cigareta-je-cestou-k-eliminaci-brutalnich-dusledku-koureni-tabaku-469869