Diskusní téma: Fakta a mýty

Škodlivost

Lucie 09.07.2013
Dobrý den. A jak je to s nikotinem? Ten je přece škodlivý, ne? Takže ty cigarety taky musí být škodlivé. Děkuji

Re: Škodlivost

Svaz Vapingu 09.07.2013
Lucie, hlavní negativum nikotinu je to, že je návykový. Proto má kuřák cigaret potřebu kouřit a proto je tak těžké s kouřením přestat. Sám o sobě ale škodlivý není, pouze třeba jako kofein ovlivňuje tep a vyvolává pocit stimulace a relaxace. Jinak ale škodlivý není - neničí tělo nebo plíce - o to se stará dalších několik tisíc toxických a karcinogenních látek, které se uvolňují při kouření. Proto elektronické cigareta zdraví neničí, protože její uživatel vdechuje pouze čistou páru obohacenou o čistý nikotin. Může tak pomoci kuřákům přestat kouřit jedovaté cigarety, protože svou dávku nikotinu dostanou touto alternativní cestou.

fakta a mýty o el. cigaretách

Svaz Vapingu 09.07.2013
Tento pořad pomůže osvětlit situaci ohledně el. cigaret a bourá spoustu mýtů například o jejich škodlivosti.

Přidat nový příspěvek